SPECTATORI

IMPORTANT pentru spectatori: GHIDUL SPECTATORILOR pentru RALIUL MOLDOVEI 2019 (click pentru a descarca)

Programul de start al echipajelor, pe scurt, al editiei 2019 a Raliului Moldovei powered by DEDEMAN AUTOMOBILE:

JOI 20 iunie – Start festiv – ora 19.30

VINERI 21 iunie:

SAMBATA 22 iunie:

Pagina dedicata HARTILOR RALIULUI MOLDOVEI 2019

Ghid pentru spectatori 2019

 

Raliul Moldovei – Bacau – se desfasoara in perioada 21-22 iunie 2019 in mai multe localitati din Judetul Bacau. Pe acest website vor fi publicate toate informatiile necesare atat pentru spectatori cat si pentru concurenti sau institutiile publice, de aceea, va invitam sa reveniti periodic pe site-ul Raliului Moldovei pentru a ramane la curent cu toate noutatile si informatiile utile.

Siguranta spectatorilor

Ascultati indicatile oamenilor de ordine. Daca oamenii de ordine va spun sa parasiti o zona periculoasa din cadrul unei probe speciale va trebui sa va conformati indicatilor. In cazuri de indisciplina proba speciala poate fi anulata.

Zonele extrem de periculoase sunt marcate ca „ZONE INTERZISE SPECTATORILOR”. Nu incercati sa intrati in aceste zone, acestea sunt foarte nesigure. Totodata, NU stationati pe „drumurile de evacuare” si NU treceti niciodata de banda de siguranta.

Pastrati distanta de marginea drumului. Tineti minte ca masinile de concurs parcurg traseul cu viteze foarte mari. Este imposibil de prevazut o eventuala greseala a pilotului sau o defectiune tehnica a masinii.

Nu stati langa saritoare sau varfuri de panta aflate pe traseul de concurs. Cand masina aterizeaza dupa o saritura, pilotul are sansa mult mai mici sa o controleze. Masina poate iesi de pe traseu cu usurinta dupa o saritura.

Acordati atentie intotdeauna probei speciale. Ganditi-va la o metoda rapida de evacuare si fi-ti pregatiti sa aveti reactii rapide.

Evitati locurile aflate sub nivelul probei speciale. Nu stationati in exteriorul virajelor, in fata cladirilor sau a altor obstacole. In padure nu stationati in fata copacilor. Pentru a privi competitia alegeti doar locuri sigure, in spatele obstacolelor solide etc.

Cooperati cu oamenii de ordine si organizatorii raliului. In cazul situatilor de urgenta, acestia trebuie sa fie informati cat mai repede. In cazul oricarui accident, spectatorii trebuie sa fie gata sa respecte indicatile oamenilor de ordine.

Daca aveti copii cu voi la raliu, trebuie sa ii aveti sub atenta observare. Adultii au responsabilitati depline asupra sigurantii copiilor.

Nu traversati traseul probei speciale si nu mergeti pe proba speciala in timpul concursului. Mergeti intr-o zona din care sa priviti raliul inainte de startul probei. Consultati Rally Guide-ul din timp, vedeti cand proba o sa fie inchisa si cand o sa fie redeschisa. Tineti minte ca proba nu este redeschisa pana nu este traversata de un vehicul al organizatorilor.

Evitati condusul pe drumurile de acces catre probele speciale in timpul raliului. Drumurile catre probele speciale sunt deseori inguste si pilotii pot fi in graba pe sectorul de drum dintre doua probe.

Parcati vehiculele in spatile rezervate pentru parcare, alese de oamenii de ordine. Nu parcati vehicule care ar putea sa interfereze cu traseul pilotilor, staff-ului sau altor participanti la traficul public.

Sursa: Rally-Safety.com


Arhiva anului 2018 dedicata spectatorilor este prezenta mai jos:

GHIDUL SPECTATORILOR – RALIUL MOLDOVEI BACAU 2018

Pagina dedicata HARTILOR RALIULUI MOLDOVEI 2018

LISTA PARTICIPANTI RALIUL MOLDOVEI 2018