Ziarul de Bacau: “Vineri si simbata, Raliul Moldovei, in Bacau”

Ziarul de Bacau: Valentin Porcisteanu

Municipiul Bacau este pentru al doilea an consecutiv pe harta automobilismului, prin organizarea Raliului Moldovei, etapa a 3-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Este una dintre cele mai mari competitii organizate in oras si toti cei implicati doresc sa faca din ea o traditie. Meritul cel mai mare in acordarea gazduirii de catre FRA a acestei competitii ii apartine fostului multiplu campion national Adrian Raspopa. Raliul se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Bacau si al Consiliului Judetean, precum si al unor sponsori importanti, precum Nevila Onesti, Arena Mall, Centru Auto Skoda Bacau, Hotel Decebal si Jidvei, toate aceste institutii si firme rezonând cu initiativa pilotului onestean.

Zece echipaje de clasa mondiala

In conferinta de presa desfasurata la Centrul de Afaceri, Adrian Raspopa a precizat ca vor lua startul zece echipaje de valoare internationala, având masini echipate la standarde ridicate si echipe de mecanici inalt calificati.
Cel mai cunoscut dintre pilotii este francezul François Delecour, fost vicecampion mondial de raliuri in 1993, câstigator, in trecut, a patru competitii importante: Raliul Monte Carlo, Raliul Portugaliei, Raliul Cataloniei si Raliul Corsicii. Acestora li se adauga alte 15 podiumuri finale.
Printre favoriti se numara campionul national en-titre, Valentin Porcisteanu si cei care-l taloneaza in clasamente, adica Bogdan Marisca, Dan Gârtofan, Marco Tempestini si Csaba Spitzmüller. “Unora li se va pare ca numarul de participanti, 38, este mic, dar trebuie sa precizez ca este prima etapa de macadam, ce precede etapa de sosea de la Cluj. Foarte multe echipaje au vrut sa-si protejeze astfel masinile, insa pilotii cei mai buni si cele mai performante masini vor concura. Va fi cu siguranta un spectacol deosebit”, a explicat Raspopa.

Curse si concerte Compact si Taxi!

In cele doua zile de concurs, pilotii vor strabate in total 325,5 km, dintre care un sfert pe macadam si restul pe asfalt. Probele speciale insumeaza 114,5 km, adica o treime din total si vor fi la Hemeius, Trebes si superspeciala de la Centrul de Afaceri. La ultima, ar putea participa un public numeros. Startul se va da din fata Hotelului Decebal, vineri, la ora 15.30. Fata de editia precedenta, este prevazuta si o etapa la Moinesti. Sosirea din ultima etapa va fi tot la Decebal, sâmbata, in jurul orei 20.00, urmata fiind de festivitatea de premiere. Dupa cursele din fiecare zi vor fi concerte sustinute de cunoscutele trupe Compact – vineri 25 mai 20.00, si Taxi – sâmbata, 26 mai 22.30, in fata Prefecturii.

Cititi continuarea articolului pe: ziaruldebacau.ro

Ziarul de Bacau: Valentin Porcisteanu