Ziarul de Bacau.ro: „Automobilism, Raliul Moldovei / O editie de succes, câstigata de pilotul cel mai titrat”

Raliul Moldovei 2012 a fost mai frumos decât prima editie. Practic, competitia sprijinita de Consiliul Judetean si Primaria Bacau a intrat in viteza a doua, dupa demarajul decent din 2011. La ultima conferinta de presa, toata lumea l-a feliciat pentru reusita pe Adrian Raspopa, organizatorul si sufletul Raliului Moldovei. Cu siguranta ca o etapa de CN va fi organizata anual in Bacau, mai ales ca si interesul publicului bacauan fata de sporturile motorizate este in crestere, fapt sesizat de primii trei clasati.

Fostul vicecampion mondial ridica stacheta

François Delecour a dominat categoric ziua a doua a Raliului Moldovei, impunându-se in toate probele speciale, si a câstigat etapa a 3-a a Campionatului National Dunlop, desfasurata la Bacau. Iscusinta si experienta francezului au iesit in evidenta, el izbutind sa depaseasca echipaje ce dispuneau de masini mai performante decât Peugeotul sau. Participarea lui Delecour in campionatul României ridica foarte mult cota de interes a competitiei.

Fostul vicecampion mondial a declarat la final: “Sunt bucuros ca am câstigat etapa de la Bacau. Am avut un inceput de an dificil, in care am schimbat trei masini, iar ultima data am facut trecerea de pe Megane pe Peugeot, iar asta implica si anumite schimbari de comenzi. Voi participa in continuare in Campionatul României, cu acelasi Peugeot S2000. Proba lunga a Raliului Moldovei (Nevila Moinesti – n.r.) a fost exceptionala si m-a solicitat foarte mult”.

Pe locul secund s-a clasat Gergo Szabo, de la Jack Daniels Racing Team. Din cauza unor defectiuni tehnice la masina sa, liderul primei zile de concurs nu i-a mai facut fata lui Delecour. Szabo l-a salutat respectuos pe titratul sau adversar la conferinta de presa de la final, spunând ca pentru a-l invinge trebuia “sa dau 110 la suta”. Lui Szabo i-a placut cel mai mult etapa speciala de la Moinesti, ca si lui Delecour.

Locul 3 i-a revenit maghiarului Csaba Spitzmuller, care nu participase la editia din 2011, traseul fiind o noutate pentru el. De aceea, Spitzmuller a avut probleme cu setarile masinii, iar asta s-a reflectat in timpii obtinuti.
Locul 4 a fost ocupat de Dan Girtofan, brasoveanul considerând ca Raliul Moldovei a fost un prilej de acomodare cu noul sau bolid Skoda. Pe 5 – conform propriilor astaptari -, s-a situat campionul national en titre, Valentin Porcisteanu, care a concurat pe o masina de imprumut. El a reusit totusi sa-si patreze pozitia de lider in clasamentul Campionatului National, mai ales ca Spitzmüller a fost depasit de Delecour, care a fost abia la prima sa etapa in România.

– CLASAMENT RALIUL MOLDOVEI:
1. François Delecour – 1:19:20.4 2. Gergo Szabo – 1:20:48.4 3. Csaba Spitzmuller – 1:21:42.0 4. Dan Girtofan – 1:22:03.7 5. Valentin Porcisteanu – 1:23:27.5 6. Edwin Keleti – 1:24:32.8 7. Bogdan Marisca – 1:25:01.4 8. Lucian Preda – 1:26:41.4.

– CLASAMENT CAMPIONAT DE RALIURI DUNLOP (dupa 3 etape): 1. Valentin Porcisteanu 60 2. Csaba Spitzmuller 51 3. Dan Girtofan 39 4. François Delcour 35 5. Gergo Szabo 30 6. Edwin Kelei 18 7. Lucian Preda 14 8. Alexandru Filip 9.

-CLASAMENT GENERAL ECHIPE:
1. BCR Leasing 196 2. ESD 3. Napoca Academy.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, a 4-a, se va desfasura la Cluj, in zilele de 22 si 23 iunie.

Peter KELMANN

Cititi si pe: ziaruldebacau.ro