Simone Tempestini, termină ziua întâi pe primul loc

Simone Tempestini a câștigat cinci din cele nouă probe speciale ale primei zile de concurs a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile și este liderul clasamentului provizoriucu un avans de 36, 4 secunde în fața celui de-al doilea clasat, Valentin Porcișteanu. Întrecerea care se dispută astăzi și mâine, contează ca etapa a patra în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și este inclusă în calendarul FIA European Rally Trophy și FIA Balkan Rally Trophy.

Dacă Valentin Porcișteanu, liderul la zi al clasamentului absolut al campionatului, și-a adjudecat prima specială a zilei, următoarele cinci i-au revenit lui Simone Tempestini, astfel că la a doua trecere prin parcul de service avea un avans de 33,4 secunde în fața acestuia. Duelul pentru locul 3 s-a dat între Dan Gîrtofan și Bogdan Marișca. Brașoveanul a fost pe podium până pe PS5, însă pe PS6 a fost devansat cu 7 zecimi de pilotul clujean.

Ultima buclă a propus două speciale, ambele adjudecate de Bogdan Marișca, și Superspeciala de la Onești, care a strâns în centrul orașului mii de spectatori, și a fost câștigată de Vali Porcișteanu. Ordinea la vârf nu s-a schimbat, astfel că Tempestini a terminat ziua pe prima poziție, urmat, la 36,4 secunde, de Vali Porcișteanu, și la 58,8 secunde de Bogdan Marișca.

Manu Mihalache conduce în întrecerea mașinilor de Clasa 3, categorie la care podiumul provizoriu este completat de Gergo Szabo, aflat la 34,8 secunde de lider, și Cristi Dolofan. Norbert Maior a fost cel mai rapid pilot cu o mașină cu două roți motrice și este secondat de Raul Badiu, la fix jumătate de minut, în timp ce Sebastian Barbu conduce în clasamentul Clasei 11.

Rezultatele live sunt disponibile pe http://live.fras.ro/results/raliul-moldovei-bacau.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile. Principalul partener tehnic va fi Helios Bacău, companie cu rețea de distribuție a carburanților din zona Moldovei. Parteneri: Jidvei, Arena Mall, Selgros, Hotel Dumbrava, Lux-Artim, Grafit, Data ERP, Helen Hotel, Hotel Decebal. Parteneri media: TVR 1,  TVR 3, TVR Iași, Telekom Sport, EuropaFM.