Simone Tempestini, cel mai rapid la Shakedown

Timpi realizati Shakedown – document

Simone Tempestini a fost cronometrat în 2:20,0 și a fost cel mai rapid în Shakedownul Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman. Întrecerea care se va disputa în 15 și 16 iunie, contează ca etapa a patra în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, și este inclusă în calendarul FIA European Rally Trophy și FIA Balkan Rally Trophy.

Revenit după prima experiență a unui pilot român într-o echipă de uzină care activează în Campionatul Mondial de Raliuri, Simone Tempestini a stabilit cel mai bun timp la Shakedown-ul Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile. El a fost cronometrat în 2:20,0, un timp cu 3,9 secunde mai bun decât cel reușit de al doilea clasat, campionul în exercițiu, Bogdan Marișca.

Locul 3 i-a revenit lui Dan Gîrtofan, cu un timp de 2:26, 50, care a fost mai rapid cu patru zecimi decât actualul lider al clasamentului provizoriu, Valentin Porcișteanu. La două roți motrice, cel mai rapid a fost Raul Badiu, pilotul care conduce în clasamentul general al campionatului după primele trei etape.

Competiția propriu-zisă debutează mâine, la ora 9:00. Prima zi propune câte două treceri pe probele Hemeiuș, Trebeș și Valea Budului, ultima fiind o noutate absolută, precum și Superspeciala de la Onești, care se va desfășura de la ora 18:00, și este transmisă în direct la Telekom Sport, TVR 3 și TVR Iași.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile. Principalul partener tehnic va fi Helios Bacău, companie cu rețea de distribuție a carburanților din zona Moldovei. Parteneri: Jidvei, Arena Mall, Selgros, Hotel Dumbrava, Lux-Artim, Grafit, Data ERP, Helen Hotel, Hotel Decebal. Parteneri media: TVR 1,  TVR 3, TVR Iași, Telekom Sport, EuropaFM.