SimONE, number ONE

Ca și în 2017, Simone Tempestini și-a adjudecat etapa băcăuană a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Pilotul Napoca Rally Academy s-a instalat și în fruntea clasamentului general, depășindu-l pe Vali Porcișteanu

Podium identic

În 2018, la fel ca în 2017. Pentru a-l doilea an la rând, Simone Tempestini triumfă în Raliul Moldovei powered by Dedeman. Și tot ca în urmă cu un sezon, învinsul său este Vali Porcișteanu. Cu precizarea că victoria de acum îi permite pilotului de la Napoca Rally Academy să-l depășească pe Porcișteanu și în ierarhia generală.

Practic, etapa băcăuană a Campionatului Național de Raliuri Dunlop a înregistrat rocada Porcișteanu- Tempestini la vârful clasamentului și a validat un podium identic cu cel configurat acum în ierarhia generală a competiției: 1) Simone Tempestini (copilot Sergiu Itu), 2) Vali Porcișteanu (copilot Dan Dobre), 3) Dan Gârtofan (copilot Tudor Mârza).

„Mă bucur foarte mult că am reușit să câștig din nou aici. Raliul Moldovei este unul cu probe foarte dificile, dar frumoase”, a declarat Simone Tempestini sâmbătă seara, după premierea desfășurată în Moinești.

De toate pentru toți

Contând ca etapă a patra atât în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, cât și în FIA European Rally Trophy și în Balkan Rally Trophy, Raliul Moldovei powered by Dedeman Automobile a avut de toate.

Înainte de toate, un număr impresionant de echipaje: peste 50! Apoi, la competiția organizată de ACS Rally Spirit, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș au fost prezenți cei mai buni piloți români, dar și campioni din străinătate precum maghiarul Gergo Szabo și italianul Simone Marrini.

Cea de-a opta ediție a Raliului Moldovei a avut și soare: vineri, când s-au desfășurat primele opt probe pe buclele Hemeiuș, Trebes și Valea Budului, plus Superspecial din centrul Oneștiului. Dar a avut și ploaie, în special în prima parte a zilei de sâmbătă, când au fost programate probele de la Runcu, Moinești și Vermești. A avut atât abandonuri (cel mai sonor, cel al campionului en-titre, Bogdan Marișca), cât și reveniri. Mai presus de toate, însă, a avut un câștigător meritat: Simone Tempestini.

Sursa: Desteptarea.ro Citeste articolul integral AICI