Parteneri noi si schimbare in programul Raliului Moldovei Moinesti 2016

Din dorinta de a oferi conditii cat mai bune ale suprafetei de concurs, organizatorii Raliului Moldovei Moinesti 2016 au fost nevoiti sa modifice traseul competitiei programate in perioada 01-02 iulie. In sprijinul ACS Rally Spirit, pentru cea de-a sasea editie a intrecerii moldave, s-au alaturat in acest an Primaria Comunei Zemes, Audi, Skoda, precum si Televiziunea Romana care va realiza doua transmisii live, cate una in fiecare zi.

Ca urmare a cantitatilor semnificative de ploaie cazute in zona, organizatorii  Raliului Moldovei Moinesti 2016 au decis sa elimine din traseul de anul acesta proba speciala Tajbuga.

Asa cum am mai spus-o, ne dorim ca in fiecare an sa ridicam cat de mult se poate standardul de organizare al Raliului Moldovei Moinesti, din toate punctele de vedere, inclusiv al suprafetei de rulare. Astfel, dupa vizita in teren pe care am facut-o saptamana aceasta, desi ne asteptam ca ploile sa ne fi creat probleme semnificative, am constatat ca va fi imposibil sa ne prezentam cu speciala Tajbuga intr-o versiune onorabila. Am decis sa o eliminam complet din program si sa reconfiguram raliul. Am introdus o bucla noua in prima zi, cea de vineri, urmand ca probele Hemeius si Trebes sa fie parcurse de cate trei ori. Pentru ziua de sambata, programul va fi mai compact, urmand sa fie parcurse probele mai scurte Runcu, Moinesti si Vermesti.” a explicat Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit, decizia modificarii programului Raliului Moldovei Moinesti 2016.

Din punct de vedere al mediatizarii, Raliului Moldovei Moinesti isi respecta standardele impuse anul trecut, cand a reusit sa transmita live o alta proba decat superspeciala. Astfel, in 2016, vor fi transmise in direct, atat pe TVR3 cat si pe TVR Iasi, doua probe: superspeciala Speedpark, programata vineri, 01 iulie incepand cu ora 18:00, precum si aproape jumatate din finalul Power Stage-ului Vermesti, sambata incepand cu ora 17:00. In plus, anul acesta, transmisia celor doua probe va fi disponibila si pe siteul oficial al competitiei, www.raliul-moldovei.ro

Ma bucur ca cei de la TVR au decis sa se implice in transmiterea in direct a celor doua probe speciale. De fapt, toate cele trei probe de sambata sunt extrem de ofertante pentru public, spectatorii putand ajunge foarte usor chiar si pe jos pe specialele Moinesti si Vermesti, nefiind astfel nevoiti sa ramana blocati cu masinile personale pe probe pana la deschiderea traficului. ” a mai spus Adrian Raspopa.

Desi stresul organizarii unei etape in Campionatul National de Raliuri Dunlop este extrem de ridicat, ma bucur ca am reusit la Bacau sa devenim o familie, atat din punct de vedere al autoritatilor care ne sprijina, cat si al sponsorilor si al partenerilor logistici. Anul acesta, noua conducere a Primariei Comunei Zemes a decis sa ni se alature, urmand sa ne sprijine in refacerea specialei Runcu. De asemenea, am reusit sa atragem alaturi de noi, in calitate de sponsori, pe cei de la Audi si Skoda, lucru care ma face extrem de bucuros. La fel, alaturi de cei de la Selgros suntem pentru al doilea an consecutiv, iar alaturi de altii sarbatorim deja al saselea an.a declarat Adrian Raspopa, presedintele ACS Rally Spirit.

Avand in vedere faptul ca nivelul organizarii Raliului Moldovei Moinesti a fost imbunatatit de la o editie la alta, presedintele ACS Rally Spirit este decis sa demareze un nou proiect in acest sens, cu conotatii internationale.

Vreau sa punem la punct un proiect mai mare si mai vizibil pentru aceasta zona a tarii. Avem acordul autoritatilor locale, care ne sprijina si sunt dispuse sa se alature acestui demers, astfel ca vreau sa declar public faptul ca ne dorim sa semnam un contract cu durata a 4 ani de zile cu noua conducere a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa purtam negocieri in cadrul carora sper sa avem o viziune benefica asupra motorsportului din Romania.” si-a exprimat Adrian Raspopa intentiile pentru perioada imediat urmatoare.

Raliului Moldovei Moinesti 2016 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Consiliului Local Bacau si Consiliul Local Zemes.

Sponsorii principali ai competitiei sunt: Selgros, Audi si Skoda prin dealerii locali Cybernet si Auto Moto Invest.

Partenerii tehnici ai Raliului Moldovei Moinesti 2016 sunt Turbocar Serv, Albrau, Hotel Decebal, Karcher, Free Wheel, Arena Mall, E-Boda, Jidvei, JetXpert, in timp ce partenerii media sunt: TVR, Realitatea TV, EST Tv, Radio ZU, Desteptarea, Motorsportnews.ro, Autorally.ro, Motomad.ro si dicoveringtransilvanya.com