O cursă dificilă. Un rezultat multumitor.

Edwin Keleti

Echipajul clujean Edwin Keleti(pilot)-Botond Csomortani(copilot) urcă pe treapta a doua a podiumului la clasa trei la finalul cursei solicitante de la Bacău. Team-ul 99 încheie cursa din Moldova pe locul șase la general și aduce puncte prețioase pentru echipa din care fac parte-BCR Leasing Rally Team.

Edwin Keleti

Edwin Keleti: ”Raliul Moldovei s-a dovedit a fi o adevărată provocare din punct de vedere sportiv, cu o probă nouă de o complexitate extraordinară! Ne-a plăcut enorm combinația macadam-beton, însă, din păcate, consumul de opt anvelope doar pe această probă face ca factura de pneuri să fie extrem de usturătoare la acest raliu. Dacă e să rămânem la capitolul aderență, trebuie spus că fără anvelopele Pirelli Scorpion de WRC, cursa aceasta ar fi fost mult mai dificilă pentru noi. Prima zi a fost plină de evenimente. Pe prima probă specială am avut o ușoară ieșire în decor, pe a doua probă am făcut pană iar pe PS 3 am îndoit un braț. Echipa tehnică de la Colina Motors a avut de lucru la mașină și a făcut-o în același mod profesionist cu care ne-a obișnuit. În ziua a doua am găsit un ritm excelent și am terminat cu un rezultat multumitor. Țin să le mulțumesc și noilor parteneri LifeCare, distribuitori de produse Bio, alături de care sezonul 2012 devine mai…sănătos! Felicitări și colegilor de echipă pentru performanțele obținute, care permit BCR Leasing Rally Team să rămână pe locul întâi în Campionat”.

Botond Csomortani: ”Un raliu foarte dificil și tehnic, care la ediția din acest an ne-a propus cele mai frumoase probe speciale de macadam din Campionat. Organizarea etapei a fost mai bună anul acesta, dar numărul de spectatori a fost în continuare redus. Așa cum a spus și Edwin, am folosit mai multe tipuri de anvelope și pot spune că pe ultima probă lungă a contat enorm faptul că rulam cu Pirelli Scorpion. Am avut un moment mai intens pe prima probă specială, dar Edwin a dovedit încă o dată că este un pilot foarte bun reușind să controleze situația. Ne-a costat un minut în economia cursei pana de pe a doua probă. Cursa făcută a doua zi ne-a ajutat să revenim în clasament pe o poziție realistă. Pe prima buclă am fost puțini reținuți pentru că nu știam cum arată probele după ploi, dar am îmbunătățit timpii la a doua trecere. Locul șase la general și a doua treaptă a podiumului la clasa trei, cred că este un rezultat onorabil pentru acest raliu.”

Edwin Keleti și Botond Csomortani sunt susținuți în sezonul 2012 de BCR Leasing, Pirelli, Mobil 1 prin Star Lubricants Ltd, Colina Motors și LifeCare. Punctele acumulate de ei au contribuit la consolidarea poziției de lideri ai clasamentului general la echipe pentru BCR Leasing Rally Team.

Raliul Moldovei s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Bacău, etapa fiind câștigata de echipajul Francois Delecour (fost vicecampion mondial)-Dominique Savignoni.

Următorul raliu, etapa a patra a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, se va desfășura la Cluj-Napoca între 22 și 23 iunie 2012.

p.r. 4media Bogdan Roșca credit foto:C Stoia/Simcat