[:ro]Prezentarea editiei a 8-a a Raliului Moldovei Bacau 2018[:]

[:ro]În 2018 Raliul Moldovei a ajuns la a 8-a ediție și se va desfășura în perioada 15-16 iunie pe probele de macadam din vecinătatea orașelor Bacău, Moinești și Comănești, dar și cu o revenire a superspecialei din Onești. În acest fel Raliul Moldovei 2018 va face un tur de forță în cele mai mari orașe ale județului Bacău. Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, venim și de această dată cu o noutate absolută prin introducerea unei noi probe speciale în prima zi a raliului, ce se va desfășura în bine-cunoscuta zonă Trebeș de lângă Bacău. PS Valea Budului va reprezenta cea de a treia probă a fiecărei bucle de vineri și este o probă specială foarte tehnică în lungime de aproximativ 10,6 km, cu primii 2 km având porțiuni drepte și viraje de viteză iar în rest foarte multe viraje stranse ce vor pune dificultati echipajelor, dar mai ales copilotilor care vor avea de făcut o dictare exemplară. Pe lângă această probă specială, prima zi a raliului va avea deja bine-cunoscutele probe Hemeiuș și Trebeș, iar la final super-speciala desfășurată în municipiul Onești. Cea de a doua zi și finalul raliului vor aduce concurenții în municipiul Moinești și în vecinătatea acestuia, pe probele Runcu, Moinești și Vermești. Ca și anul trecut PS Vermești va fi și Power Stage, transmisa live la TV. Continuam parteneriatul cu TVR care a a început încă de la prima ediție. Transmisiunea de la Onesti va fi făcută de catre Telekom Sport și va putea fi vizionată simultan pe TVR3, TVR Iași si Telekom Sport. A doua zi împreună cu TVR Iași vom transmite PS Vermești. Noutatea va fi că se va transmite cea de a doua trecere și bineînțeles Power Stage. Se ajunge astfel la un cumul de 8 ore de transmisiuni live combinate pe toate posturile TV partenere, un lucru inedit în Campionatul Național de Raliuri.

Pentru această ediție a Raliului Moldovei vom veni și cu alte modificări importante cum ar fi locația parcului de service, a secretariatului și a comandamentului raliului. Toate aceastea vor fi localizate la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, Calea Doctor Alexandru Șafran 145, la intrarea în municipiul Bacău, dinspre Onești. Pentru cea de a doua zi a raliului, parcul de service și secretariatul se vor muta în centrul Moineștiului la Biblioteca Municipală. Tot aici va fi și finalul raliului, cu festivitatea de premiere ce se va desfășura în Parcul Băi.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Principalul partener tehnic al Raliului Moldovei 2018 va fi Helios Bacău, companie cu rețea de distribuție a carburanților din zona Moldovei.

 

[:]