BCR LEASING RALLY TEAM ÎŞI PĂSTREAZĂ POZIŢIA DE LIDER DUPĂ RALIUL MOLDOVEI

Valentin Porcisteanu

Trei locuri întâi şi un loc doi la clase pentru echipajele BCR Leasing Rally Team. După trei etape disputate, BCR Leasing Rally Team rămâne lider în clasamentul echipelor.

Raliul Moldovei a debutat cu emoţii pentru BCR Leasing Rally Team. Valentin Porcişteanu, liderul clasamentului general, urma să ia startul în cea de-a treia etapă a campionatului cu o altă maşină – un Mitsubishi EVO 9, pus la dispoziţie de Titi Aur – întrucât la testele efectuate cu o săptămână înainte de etapa de la Bacău, o ieşire în decor a cauzat reparaţii la maşina sa obişnuită de concurs, un Mitsubishi EVO 10 R4. În condiţiile unei evoluţii cu o maşină mai puţin performantă decât cea cu care era obişnuit, Vali nu se aştepta să câştige raliul, obiectivul său fiind de a acumula cât mai multe puncte pentru echipă. Victoria la clasa 3 şi locul 5 în clasamentul general au făcut posibile acest lucru.

„Rezultatul obţinut la Bacău este unul mulţumitor, având în vedere faptul că am evoluat cu un Mitsubishi EVO 9. Am acumulat puncte importante, suntem în continuare lideri la echipe, aşadar ne-am îndeplinit obiectivul la Raliul Moldovei. Mulţumesc încă o dată celor care au făcut posibil startul nostru în această etapă, lui Titi Aur şi echipei tehnice Colina Motorsport şi sperăm ca la Cluj să revenim în fruntea plutonului.” – Valentin Porcişteanu

Valentin Porcisteanu

Noua evoluţie la suspensie, realizată înaintea etapei de la Bacău, a fost de bun augur pentru echipajul Edwin Keleti/Botond Csomortani, clasat pe poziţia secundă a clasei 3 şi pe locul 6 în clasamentul general.
„Raliul Moldovei s-a dovedit o adevărată provocare din punct de vedere sportiv, cu o probă nouă de o complexitate extraordinară! După o primă zi plină de evenimente – uşoară ieşire în decor pe PS1, pană pe PS2 şi braţ îndoit pe PS3 – în care echipa tehnică a avut de intervenit la maşină şi a făcut-o în nota de profesionalism cunoscută, ziua a doua am reuşit să arătăm un ritm excelent şi am terminat cu un rezultat foarte mulţumitor! Le mulţumim şi noilor parteneri, LifeCare, distribuitori şi producători de produse Bio şi cu componente Bio, alături de care sezonul devine mai…sănătos! Felicitări şi colegilor pentru performanţele obţinute şi care permit BCR Leasing Rally Team să rămână pe locul întâi în campionat.” – Edwin Keleti

Şi strategia echipajului Alexandru Filip/Bogdan Iancu a dat rezultate excelente: victoria, atât la clasa 5, cât şi la 2 Roţi Motrice. „Mă bucur că am reuşit la Bacău un rezultat foarte bun, atât individual în clasamentul 2RM şi clasa 5, dar şi cu echipa BCR Leasing. Am avut la dispoziţie o maşină de concurs care a funcţionat perfect, lucru pentru care le mulţumesc mecanicilor de elită de la Colina Motorsport. Urmează etapa de la Cluj, care cu siguranţă va fi aprig disputată, însă ne vom îndrepta către Transilvania foarte optimişti şi cu un bagaj de puncte consistent. Felicitări coechipierilor mei pentru rezultatul obţinut.” – Alexandru Filip

Bogdan Năstase şi Alexandru Popidan au câştigat la clasa 9, după o cursă disputată până pe ultima probă specială a competiţiei, Nevila 2, cea mai lungă probă a raliului, cu o suprafaţă mixtă de rulare, beton-macadam. „Ne bucurăm de rezultatul obţinut, mai ales că lupta cu Bogdan Barbu a fost una foarte strânsă. La prima trecere pe Nevila am reuşit un avans de 26 secunde, pe care am ştiut să-l gestionăm până la finalul cursei şi care ne-a adus victoria.”

„În condiţiile date, consider că rezultatul nostru este unul bun. Datorită unui parcurs foarte bun realizat de Alex Filip, Bogdan Năstase şi Edwin Keleti, suntem în continuare în poziţia de lider în clasamentul echipelor. Alex Filip şi Bogdan Năstase au reuşit rezultate remarcabile în competiţia directă cu George Grigorescu, respectiv Bogdan Barbu, terminând primii o luptă foarte strânsă la clasele lor. După cum ne aşteptam, nu puteam obţine victoria în Raliul Moldovei. Vali a folosit cum a ştiut mai bine materialul de concurs, dar din păcate, mai mult nu se putea face. Aşadar, considerăm etapa de la Bacău încă un obiectiv îndeplinit şi ne pregătim pentru cursa de la Cluj.” – Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motors

„Etapa de la Bacău a arătat că folosirea la maxim a expertizei acumulate şi abordarea tactică a fiecărei situaţii sunt extrem de importante pentru adevăraţii profesionişti care vor să se menţină în fruntea clasamentului, indiferent de dificultatea situaţiilor prin care trebuie să treacă. Felicitări membrilor echipei de raliu BCR Leasing pentru prestaţie şi pentru rezultatele obţinute.” – a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.

Raliul Moldovei s-a desfăşurat la Bacău în perioada 25-26 mai 2012, pe o suprafaţă mixtă de rulare. Cu o lungime totală de 382,95 km, competiţia s-a disputat pe 9 probe speciale, cu o lungime de 116,10 km.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri – Dunlop 2012, Raliul Clujului, se va desfăşura în perioada 22 – 23 iunie.