Bacăul revine în CNRD!

Adraian Raspopa

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2011 se pregătește de final, Moldova urmând să fie destinația competitorilor, dar și a fanilor, pentru ultimele două runde. Pentru că, iată, stagiunea nu se va mai încheia anul acesta la Iași, Bacăul urmând să reprezinte locul în care se va trage cortina la finele ultimei reprezentații a sezonului intern de raliuri.

Și cum până la momentul startului Raliului Moldovei-Comfert a rămas mai puțin de o lună, pregătirile sunt în toi, iar organizatorul, Adrian Răspopa, ne-a oferit primele amănunte legate de competiția care va avea drept punct central orașul lui Bacovia.

Întrebat ce și-a propus cu acest proiect, Răspopa a răspuns:
”În primul rând aș vrea să nu vorbim despre proiectul lui Adrian Răspopa. Știu că raliurile nu sunt privite ca un sport de echipă, însă, vă spun ca unul care are o prezență îndelungată în acest fenomen, că lucrurile așa stau. Performanța depinde de abilitatea pilotului, dar, în egală măsură, și de prestația copilotului, de calitățile mașinii de concurs, de eforturile depuse de echipa tehnică în preparea acesteia, dar și în parcul de service, în timpul competiției. La fel stau lucrurile și atunci când vine vorba de organizarea unui eveniment, iar Raliul Moldovei-Comfert nu face excepție de la regulă. Eu sunt doar una dintre rotițele angrenajului. Întrecerea este pregătită de o echipă de organizare entuziastă, de ale cărei rezultate a eforturilor constante de luni de zile (și care se vor încheia mult după eveniment) sunt convins că se vor bucura toți cei care vor lua parte la acest eveniment”.

In ceea ce privește așteptările legate de acest eveniment, Adrian Răspopa spune că și-a propus să aibă, în primul rînd, toate condiţiile pentru o competiţie sportivă de calitate. Dar nu numai: ”Ne dorim un eveniment reuşit pentru public şi sponsori, astfel încît Raliul Moldovei să fie o prezenţă constantă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop şi, în cîţiva ani, să devină etapă a Cupei Europei de Est”.

Raliul Moldovei-Comfert este o competiție organizată cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, Prefectura Județului Bacău, Primăriei Municipiului Bacău, COMFERT si MBT.

Parteneri oficiali: Centrul Auto Skoda Bacău, Dedeman, Lukoil, G4S, Duralube, Arena Mall, Karcher prin Instalco Group, Hotel Decebal, Vostok Europe prin Russian Shop, RUSTRANS, CONEXTRUST.

Parteneri tehnici: Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret Bacău, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, CAT GUARD Security, Jidvei, Selena Motorsport, A-Car, CS XCape Bacau, Ludicass Bacău

Eveniment organizat cu sprijinul: Direcției Silvice Bacău, Serviciului de Poliție Rutieră Bacău, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Parteneri media: TVR 3, TVR Iași, Deșteptarea Bacău, Men`s Health, Playboy, Autoexpert, , www.autorally.ro, www.rallymagazin.ro.

Pagina web oficială: www.raliul-moldovei.ro