AGERPRES: “Francezul Francois Delecour a câştigat, detaşat, Raliul Moldovei”

Francois Delecour - Foto - AGERPRES

AGERPRES – Sâmbătă, 26 Mai 2012 21:01 – Francezul Francois Delecour, ex-vicecampion mondial de raliuri în 1993, a câştigat ediţia din acest an a Raliului Moldovei, competiţie ce a avut loc în acest final de săptămână în judeţul Bacău, contând ca a treia etapă în Campionatul Naţional al acestui sport cu motor.

Francois Delecour - Foto - AGERPRES

După ce în prima zi de concurs ocupa poziţia a doua în clasament, sâmbătă, experimentatul pilot, concurând pe o maşină Peugeot 297 S2000 şi avându-l coechipier pe Dominique Savignoni, s-a impus atât în cele patru probe speciale, pe trasee însumând 23,84 km, respectiv 23,12 km, desfăşurate în zona accidentată a pădurilor Hemeiuş şi Trebeş, situate în preajma municipiului Bacău, cât şi alte două derulate în împrejurimile municipiului Moineşti, pe un drum cu macadam în lungime de 26,50 km.

Francois Delecour/Dominique Savignoni, cronometraţi cu timpul de 1 h 19 min 20 sec 4/10, sunt urmaţi în clasamentul general provizoriu de echipajul ungar Gergo Szabo/Karoly Borbely (la 1 min 28 sec), care, evoluând pe un autoturism Mitsubishi EVO 10, conducea după parcursurile zilei de vineri. Sâmbătă, însă a fost în urma maşinii franceze în toate probele speciale.

Ocupând locul trei în toate cele 9 probe ale competiţiei echipajul ungar Csaba Spitzmuller/Tamas Szoke, aflat tot într-o maşină Mitsubishi EVO 10, s-a clasat pe poziţia a trei a podiumului, la 2 min 21 sec 6/10.

Campionul naţional en-titre, Valentin Porcişteanu, avându-l copilot pe Dan Dobre, concurând în această competiţie pe o maşină de împrumut, un Mitsubishi EVO 9, a termina abia pe locul cinci, la 4 min 07 sec 1/10 de învingător, fiind precedat şi de echipajul Dan Gîrtofan/Eugen Rotaru, la 2 min 43 sec 3/10.

În competiţie au luat startul 36 de echipaje, dar sâmbătă a abandonat echipajul Marcel Butuza/Mihai Lăzărescu.

În ierarhia generală a piloţilor, lider este Porcişteanu, cu 60 de puncte, urmat de Spitzmuller, 51 p, Szabo, 40 p, Gîrtofan, 39 p, etc.

Festivitatea de premiere este prevăzută a se derula în piaţa ‘Tricolorul ‘ situată în faţa Palatului Administrativ din Bacău începând cu ora 22,30, prefaţată de un concert susţinut de trupa ‘Taxi’.

Pilotul francez Francois Delecour a concurat în acest an în două etape ale Campionatului Mondial de profil, inclusiv în celebrul raliu de la Monte Carlo, reprezentând culorile României.

sursa: AGERPRES