AGERPRES: „Francois Delecour – Concurez pentru România la sugestia unui vecin şi prieten român”

delecour francois - foto - contrasens.ro

AGERPRES – Sâmbătă, 26 Mai 2012 22:21. Pilotul francez Francois Delecour, vicecampion mondial de raliuri în 1993, în palmaresul căruia se află şi victoria în celebra întrecere de profil de la Monte Carlo, s-a arătat „extrem de fericit’ după ce a câştigat ediţia din acest a Raliului Moldovei, competiţie disputată în acest final de săptămână în judeţul Bacău, contând ca a treia etapă în Campionatul Naţional de raliuri.

Francois Delecour - Foto - AGERPRES

‘Sunt extrem de fericit că aici, în Bacău, am spart ghinioanele ce m-au însoţit pe parcursul acestui an, când am schimbat trei maşini, reuşind, iată, cu acest Peugeot 297 S 2000, prima victorie din 2012. Sunt încântat, trăind parcă o a doua tinereţe şi pentru că am obţinut-o şi pe un traseu minunat. Ne-a plăcut, mie şi coechipierului meu Dominique Savignoni, ce mă însoţeşte în curse de mai bine de 31 de ani, în special proba lungă pe macadam, de 26,50 de km, desfăşurată în jurul oraşului Moineşti. A presupus folosirea tuturor cunoştinţele mele de a conduce, m-a revitalizat’, a mărturist în exclusivitate pentru Agerpres celebrul pilot francez.

Potrivit acestuia „organizatorii de raliuri din România şi nu numai ar trebui să caute trasee de acelaşi calibru, îmbinând tehnica de conducere cu profilul şi dificultatea terenului’.

‘Cred că, odată stabilizat pe actuala maşină, ale cărei secrete cred că le-am descoperit, am speranţe că am şanse importante să câştig Campionatul de raliuri al României. Primul test, unul important, îl voi da în curând în etapa de la Sibiu’, a mai precizat F. Delecourt.

Întrebat despre opţiunea sa pentru competiţii automobilistice în România, ţara pentru care evoluează în acest an şi în campionatul mondial de raliuri, ex-vicecampionul mondial a mărturisit pentru Agerpres că această opţiune „este rezultatul unui proiect gândit împreună cu un român, un vecin şi prieten’ din orăşelul francez în care îşi are locuinţa.

‘Mi-a vorbit aşa de frumos despre România şi traseele pe care se desfăşoară competiţiile automobilistice, încât am acceptat să concurez aici. Şi nu regret deloc. Iniţial credeam că am să mă impun uşor în competiţie , dar am dat peste concurenţi bine pregătiţi din România şi Ungaria, care mă stimulează, mă ambiţionează şi mă fac, iată, fericit că am învins competitori valoroşi, trăind, aşa cum spuneam, o a doua tinereţe sportivă’, a mai spus F. Delecour. El a menţionat, apoi, că îşi doreşte să adauge în palmaresul său prestigios şi titlul de campion de raliuri al României.

sursa: AGERPRES